waarom de vakantie zo fijn is

5 Redenen waarom wij de vakantieperiode zo fijn vinden.

De vakantie is hier helaas alweer bijna voorbij. Wat hebben wij genoten! Jullie ook?
Ik merk dat wij het héél goed doen op ont- moeten. Heerlijk! Even niks moeten maar doen waar we zin in hebben en wanneer. De meiden liggen tot half 9 in ons bed, kijken wat tv of luisteren muziek. Ik sta zelf gewoon om 7 uur op, volledig uitgeslapen begin ik dan aan even een momentje voor mijzelf voor de meiden beneden komen.

Ik vertel je hieronder graag waarom wij de vakantieperiode zo fijn vinden:

Reden 1: Alles op z’n tijd.

Het idee dat je even niet bezig hoeft te zijn met de tijd maar kunt leven op het signaal van je eigen lichaam vind ik echt zo fijn. Wanneer ik voel dat ik honger krijg kijk ik op de klok en zie ik dat het inderdaad tijd is om aan het eten te beginnen of om een tussendoortje klaar te maken.  Op schoolweken leven we allemaal zo op de tijd heerlijk wanneer dit nu even los gelaten kan worden!
Lukt jou dit ook?

Reden 2: Opladen in de vakantie.

In de vakantie kijken de meiden nog even tv in ons bed. Rustig aan opstarten en niet direct moeten schakelen naar de doe modus is prettig voor ze. Ik merkte de laatste twee schoolweken echt dat hun accu aan het leegraken was. Hun energie was echt minder en ze konden minder verdragen (ze waren sneller overprikkeld dan gewoonlijk). Ook de eerste vakantie week zagen we dit nog een beetje bij ze maar inmiddels zitten we in de derde week en zien we ze weer zoals we ze kennen. Enthousiast, opgeladen en energiek. De conflicten zijn minder en ze vermaken zich prima. Datzelfde geld voor mijn man en mij. Het doet ons goed dat opladen 😊

Reden 3: Klussen aan ons huis.

In de vakantieperiode pakken we ook altijd een momentje om te klussen in ons huis. We zijn 1.5 jaar geleden verhuisd en hebben nog een aantal plannen. We bedenken vooraf wat we willen en in de vakantie voeren we (voornamelijk mijn man) dit uit. Zo hebben we nu de kamers van de meiden een opknap beurt gegeven. Zo fijn als je in de vakantie even alle tijd en vooral ook energie daarvoor hebt.
En het resultaat geeft ons zoveel positieve energie.

Reden 4: Tijd met ons gezin.

Werken, school, huishouden, familie, vrienden en dan ook nog verschillende activiteiten daarnaast maken dat je agenda stiekem behoorlijk vol loopt. In de vakantie houden wij onze agenda’s bewust leeg, althans voor het grootste deel. De vakantie, en dan voornamelijk de zomervakantie, is voor ons gezin. We plannen leuke uitstapjes of gaan op vakantie.

Dit jaar hebben we besloten lekker thuis te blijven. Wij vinden dit alle vier eigenlijk net zo fijn. Samen met de kinderen bekeken we wat we allemaal willen gaan doen in de vakantie. Leuk om te zien dat de meeste dingen die de meiden willen (bijna) kosteloos zijn. Zo willen ze een dagje naar het strand, een stukje fietsen, picknicken en een speurtocht doen. Ook willen ze bij oma logeren en gaan zwemmen. Allemaal van die fijne momenten om samen met ons gezin te doen.

Reden 5: Tijd voor gesprekken

Omdat je veel meer (bewust) tijd met elkaar doorbrengt ontstaan er mooie gesprekken. Waardevolle gesprekken waar je als ouder misschien van staat te kijken. Kinderen voelen het aan wanneer er ruimte is om iets te vertellen wat ze (mogelijk) al langer willen vertellen. Ze kunnen daardoor zomaar met iets komen wat al langer speelt. Ik merk dat binnen ons gezin de meiden hier echt van kunnen genieten om gesprekken te voeren en aan te geven wat er hun koppies om gaat. Doordat wij meer tijd hebben (of is het misschien vooral meer rust?) nemen we automatisch meer en uitgebreider de tijd om hierop te reageren.* Mocht het nu zo zijn dat je kind tijdens zo’n fijn gesprek aangeeft dat het niet lekker in z’n vel zit of dat er iets anders speelt waar jij als ouder niet goed weet hoe aan te pakken plan dan eens een gratis en vrijblijvende inzichtsessie met mij in. Dit is een telefonisch gesprek van ongeveer 20 minuten waarin ik jou de ruimte geef je verhaal te doen en we samen bekijken of er begeleiding nodig is en wat ik daarin mogelijk voor jullie kan betekenen.

Aanvragen inzichtsessie

Door onderstaande gegevens in te vullen ga je ermee akkoord dat wij deze gegevens gebruiken om contact met je op te nemen voor een inzichtsessie.


Waarmee kan ik je helpen?

Vertel hieronder waarvoor jij/jullie een inzichtsessie willen aanvragen.


Comments are closed.